Пријем првака – Змајеваца
01/09/2022
Турнир у стоном тенису
23/11/2022
Прикажи све

Европских дан страних језика

На данашњи дан широм Европе обележава се Европских дан страних језика.

Како бисмо истакли важност учења језика, Актив страних језике и Актив српског језика организовао је квиз "Желите ли да постанете полиглота?" и приредбу у трпезарији наше школе.

 

Најпре је наставник српског језика Вања Стојковић упутила добродошлицу на матерњем и неколико страних језика присутним учесницима догађаја, ученицима, гостима и наставницима. Она је говорила о важности учења страних језика, превазилажењу културолошких разлика, као и важности неговања нашег језика и културе. Потом је уследио припремљен видео материјал пригодан данашњем дану, као и рецитације ученика на италијанском и енглеском језику. 


Најзанимљивији део је свакако био квиз "Желите ли да постанете полиглота? у којем је учествовало пет екипа (српска, енглеска, италијанска, руска и шпанска). Свака екипа је била сачињена од пет ученика који су се маскирали у аутентичне ликове нације коју су представљали. На тај начин смо данас имали прилику да се дружимо са Пикасом, Гагарином, Десанком Максимовић, Пинокијем, Хари Потером, Далијем, Милицом (Српском Девојком), Холмсом, Бабушком, Да Винчијем, Фридом Кало...

Сви учесници су били награђени слаткишима и дипломама, а посебну награду је добила Британска екипа која је имала највећи број тачних одговора. Након проглашења победника уследиле су нумере "Детские" - "Пусть всегда будет солнце" и химна акције "Негујемо српски језик".


Захваљујемо се ученицима који су се радо одазвали овој акцији, Активу страних језика, Активу српског језика, радију "Lux", као и свим учесницима овог нама важног догађаја!

Comments are closed.